Kungens kurva – Heron City

Heron City

Heron City är ett stort shopping- och nöjescentrum som ligger i Kungens kurva, Huddinge kommun. Från start ägdes fastigheten av Heron International, som hade sitt huvudkontor i London. Mars 2011 förvärvades det av Niam IV som i sin tur sålde det 2016 till ett annat bolag som ägs av Varma, CapMan Nordic Real Estate och Cavendo. Ytan beräknade då vara 49 400 kvadratmeter.

Gerald Ronson med sitt företag Heron Internationell är de som stod bakom Heron City. Under 1999–2001 uppförde han Heron City, ett nöjespalats. Det sägs att denna satsning gick på över en miljard kronor. Anläggningen var på 46.000 m² och öppnades upp i februari 2001. Detta skulle vara ett upplevelsecenter och huvudattraktionen bestod av Nordens största multibiograf med 18 salonger. Andra hyresgäster i Heron City är O’Learys, ett nöjescentrum med 20 bowlingbanor, SATS samt flera restauranger med internationell matsedel.

Heron Citys utbud

När det kommer till Heron City så hittar du här ett stort utbud av shopping. Bland butikerna finner du Atlantis Sängspecialisten, Direkten, Folkhemmet, Hemtex, Lloyds apotek, Mediamarkt, Mio, Rinse, Sportringen, Sängjätten, Telenor, Willys och XXL.

Om du vill njuta av en bit mat, så går det alldeles ypperligt att göra här, då det finns flera restauranger och caféer, så som Amazon, Bamboo South, Café Classico, Coffe House by George, grekisk kolgrill, indiskt kök, Mcdonalds, Nancy’s, O’Learys, Panda express, Peperoni, Pizza Hit, Taco Bar bland flera andra.

Heron City är en plats för nöje! Här finns SATS, där du kan träna. Du hittar även SF bio, samt O’Learys bowling. Hos O’Learys kan ni äta gott, bowla på en av alla 16 banor eller spela biljard.

För de yngre finns Lekplatsen, ett lekcenter för barn.

För företagare finns det flera konferenslokaler, med modern teknik. Det finns plats för 100–500 personer. Du kan skapa ett skräddarsytt konferenspaket om du vill. Det går även att ordna en egen minimässa här om ni så önskar.

SF Bio

I Heron City hittar du Norden största biograf med 18 biodukar och två VIP-salonger. Det finns 4166 platser här. Från början drev biografen av AMC Entertainment International inc. 2003 såldes biograferna till SF Bio och fick då namnet Filmstaden Heron City.

I alla salonger finns det rullstolsanpassade platser samt att alla salonger har extra stort benutrymme. I de två VIP-salongerna finns det elektriska stolar med infällda bord och stora armstöd. Alla salonger kan visa film i 3D och ljudet är i 7.1.