SKHLM – Skärholmens centrum

SKHLM – Skärholmens centrum

Skärholmen Centrum omfattar ca 100 000 m2 av butiker, restauranger och caféer, serviceenheter och kontor och här hittar du det mesta du kan tänkas behöva! Från Stockholm City tar det cirka 20 minuter hit med bil. Om du föredrar tunnelbana, så är det den röda linjen samt att det även går flera busslinjer hit.

1968 invigdes Skärholmen Centrum av prins Bertil, vår nuvarande kungs farbror. Hela centrumet var då öppet med gångstråk. 1984 valde man att glasa in Byholmsgången, Lillholmsgången och Storholmsgatan och gjorde att det blev ett delvis inomhuscenter.

Mellan 2005 och 2008 genomgick Skärholmen Centrum en stor ombyggnation och återinvigdes lagom till att man firade 40 år.

Under de senaste åren så har Skärholmen Centrum växt ytterligare och utvecklats sig för att passa de behov kunder har idag.

Skärholmen Centrum har även kallats för SKHLM som är en travesti på STHLM, den inofficiella förkortningen av Stockholm. Dock är det ofta Skärholmen Centrum man hör i folkmun.

Sedan februari 2015 ägs Skärholmen Centrum av Grosvenor Europe.

2017 sker det en hel del och det blir stora förändringar av Skärholmen Centrum. En del ombyggnationer har redan gjorts och dessa kommer att fortsätta. Bland annat så kommer dagligvarudelen att byggas samman med det övriga centrumet via en helt ny centrumgång fylld med nya butiker. Inne i centrumet kommer det att ske olika förändringar med. Bland annat kommer flera butiker att flytta på sig lite, så att alla butiker kan få det bästa läget för just dem.

Även golv, tak och väggar kommer att bli renoverade för att detta centrum ska bli än mer trivsammare!

Utbud på Skärholmen Centrum

Skärholmen Centrum har ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer, serviceställen och mycket mer. Du kan shoppa loss det du behöver till dig själv, till ditt hem och även njuta av olika skönhetsbehandlingar eller besöka olika vårdmottagningar.

Om du vill shoppa kläder och skor, så hittar du butiker så som Bik Bok, Belle Shoes, H&M, KappAhl, Scorett, Lindex och många fler.

Det finns butiker med klockor, smycken, skönhetsprodukter och elektronik. Det finns även flera frisörer och andra typer av salonger.

I centrumet ligger bland annat Naprapat Doktorerna. De har ytterligare två mottagningar i Storstockholm. Om du har behov av en naprapat, så kan du boka in dig genom att ringa dem, eller besöka dem på plats. Det kan finnas olika anledningar till att man behöver en naprapat. Du kan få behandling för löparknä, om du fått ont i hälsenan så väl som tennisarmbåge eller golfarmbåge. Du som har problem med rygg eller nacke kan må gott av ett besök hos en naprapat.

Om du behöver en tandläkare så finner du även det i Skärholmens Centrum, så väl som flera apotek, logopeder och andra typer av vårdmottagningar för både barn och vuxna.

För dig som är på jakt efter en låssmed, av olika anledningar, så hittar du även det i Skärholmen Centrum. Här kan du få hjälp med att kopiera nycklar, montering av lås, samt även få tillgång till säkerhetsanordningar för ditt hem.

Har du behov av en glasmästare? Då är det även Skärholmen Centrum du ska bege dig till. En glasmästare kan hjälpa dig med det mesta som har med fönster, dörrar och annat i glas.

För dig som vill ta en paus, och bara vara så finns det både restauranger och caféer att slå sig ner på. Ta med barnen och låt dem leka på Andys lekland, medan du gör dina ärenden.

Ibland anordnas även föreläsningar och workshops. Ett par gånger per år har vi Modesalongen i centrum som ger besökarna möjligheten att få stiltips, enklare manikyrer och klippningar

När det gäller öppettider så har själva centrumet öppet 10-20 vardagar, 10-18 lördagar och 11-18 söndagar. Dock har de olika butikerna varierande öppettider.

Som sagt, på detta stora centrum, hittar du det mesta du behöver. Är du på jakt efter större saker, så som till exempel Ikea, så är det bara att ta dig rätt över vägen, till Kungens kurva och besöka världens största Ikea!

I närheten av Skärholmen centrum

Utöver Ikea, Heron city, och Kungens kurva shoppingcenter så finns det en hel del annat i anslutning till Skärholmen centrum. På Skärholmstorget finns det bland annat en torghandel med frukt och grönt.

Söker du ett boende eller konferensmöjligheter så finns Prince Philip, som är ett modernt affärs- och konferenshotell, med 10 konferenslokaler för upp till 100 personer.

Är du nyfiken på teater, ta dig till Skärholmen kulturhuset – stadsteatern. Grundtanken i deras verksamhet är att kultur ska finnas tillgängliga för alla barn och ungdomar och det på lika villkor.

Det finns även en simhall och idrottshall i Skärholmen. Här kan man simma, träna på gymmet eller träna i grupp i idrottshallen. Det finns träning och utbildning i alla former.

I Skärholmen finner du även Design lab S, som är en plattform, en ateljé där människor kan byta tankar, idéer och uttryck med varandra. Hit kan man ta sig för att få experimentera med olika material så väl som olika estetiska uttryck.

Skärholmen har även en folkhögskola samt ett ABF om du är intresserad av utbildning i olika former.

Ta dig hit

Det finns flera sätt att ta sig till Skärholmen Centrum. Åker du bil, så ska du åka E4/E20 söderut från Stockholm eller norrut från Södertälje. Sväng av vid avfarten som heter Skärholmen N C. Det finns över 3000 parkeringsplatser på Skärholmen Centrum. Denna är övervakad med kamera dygnet runt och du får stå här gratis i 5 timmar med en p-skiva. Du hittar P-skiva i Skärholmen Centrums entré.

Om du vill åka kollektivt så går det både tunnelbana och buss till Skärholmen Centrum. Om du tar tunnelbanans röda linje mot Norsborg så stannar den vid stationen Skärholmen. Sedan har du centrumet på andra sida torget när du kommer upp från tunnelbanan. När det gäller buss, så är det flera linjer som stannar utanför Skärholmen Centrum.