Skärholmens sim- och idrottshall

Skärholmens sim- och idrottshall

Om träning faller dig i smaken bör du verkligen ta en tur ner till Skärholmens sim- och idrottshall. För de som känner sig extra motiverade kan man här införskaffa sig ett hel- eller halvårskort som inte bara låter en träna på gymmet, utan som även ger en tillgång till en gratis gyminstruktion. Det är så enkelt som att gå upp till kassan och boka detta där. Därefter finner man instruktörerna mellan 15:00 och 16:00 på onsdagar eller mellan 08:30 och 10:00 på lördagar.

Träning för hälsans skull

Om man inte tidigare har tränat regelbundet eller om man endast vill få mer information kring hur man övergår till en nyttig livsstil kan Skärholmens sim- och idrottshall erbjuda MåBra kurser. Här får man både utföra fysiska aktiviteter samtidigt som en teoretisk komponent är involverad. Under teorin får man fantastiskt hjälpsam information om vilken mat som är nyttig för oss, hur man tränar på korrekt vis, hur viktig återhämtning är och mycket mer.

Om du känner att du behöver motivation och hjälp från en expert för att verkligen komma igång med träningen erbjuder Skärholmens sim- och idrottshall ett komma igång paket. Man får då tala med en gyminstruktör och tillsammans komma överens om de mål som man vill nå. Därefter får man en gyminstruktion att följa och kan nu börja träna. Att ha ett upplägg så att man vet exakt vad man ska göra är alltid hjälpsamt och motiverande!

Simhallens roliga aktiviteter

Inte får vi glömma att detta inte endast är ett gym, utan även en simhall. Vare sig man vill bättra på sin uthållighet eller fördjupa sig i konsten av att utföra hjärt- och lungräddning har Skärholmens simhall någonting för dig. Det finns HLR träning för vuxna och barn, D-HLR, vattenlivräddning och L-ABC. När kvällen nalkas på måndagar till torsdagar kan man utföra vattengymnastik eller motionssim.

Naprapatkliniken

Sist men inte minst är det viktigt att nämna den naprapatklinik som även finns i Skärholmens sim- och idrottshall. Om man tränar mycket vet man om att skador ibland är oundvikliga och att olyckan kan vara framme när man minst anar det. Just därför finns naprapatkliniken där för att hjälpa till med ens besvär. De erbjuder naprapati, akupunktur, massage, stötvågsbehandling och mycket mer för personer som har drabbats av olika skador. Deras behandlingar hjälper till vid ett flertal olika skador, men exempel på dessa är muskel- och ledsmärtor, diskbråck, migrän, tennisarmbåge, löparknä, hälsporre och mer därtill. Dom hjälper även till med rehab och hemma övningar och  hjälper även till att rekommendera rätt rehab produkt om så skulle behövas så som ryggstöd, fotledsskydd, hälsporreinlägg eller knästöd.

.